1-31 Mayıs Yoğun Bakım Farkındalık Ayı
01 Mayıs 2022

1-31 Mayıs Yoğun Bakım Farkındalık Ayı

Yoğun Bakım Nedir?
Yoğun Bakım Uzmanı, hemşire, fizyoterapist diğer ilgili sağlık çalışanlarının birlikte sundukları hizmetlerin bir bütünü olup, hastanelerin özel teknolojileri ile donatılmış birimlerinde sunulan hizmetlerdir. Yoğun bakımlarda bir veya birden fazla organ yetmezliği gelişmiş hastalara destek tedavisi sunulur. Tıbbi tedavi ve hasta bakımı açısından diğer hastane hizmetlerinden ayrıcalıklıdır. Özel eğitimli tıbbi personeller tarafından hizmet sunumu yapılmaktadır.

Yoğun bakım üniteleri anlayış ve sabrın birlikte olduğu ve karşılıksız sevginin sunulduğu hastanelerin en özel yeridir. İlimizde yenidoğan yoğun bakımla birlikte birinci basamak, ikinci basamak ve üçüncü basamak yoğun bakımlar bulunmaktadır. Yoğun bakım ünitelerimizde kritik durumdaki hastalara anında müdahale edebilecek tecrübeli, sertifikalı eğitim almış donanımlı sağlık personeli ve destek personeli tarafından 7/24 yoğun bakım hizmeti verilmektedir.

İlimiz 104 adet yoğun bakım yatak kapasitesine sahiptir. İlimizde yoğun bakım uzmanı da hizmet vermektedir. “Yenidoğan Yoğun Bakım Dostu” unvanına sahip yenidoğan yoğun bakım servislerimiz de İlimizde mevcuttur.
hvtb fdge