Burdur Devlet Hastanemizde Anjiyo Ünitesi Hizmete Açıldı
30 Nisan 2024

Burdur Devlet Hastanesinde hazırlık süreçleri tamamlanan anjiyo ünitesi hizmete açıldı. Ünitenin açılması ile birlikte hasta kabulüne de başlanmıştır. Anjiyo, kalp ve damar hastalıkları açısından sorunu olan kişilerin damarlarına ince tüplerle girilmesi işlemidir. Bu sayede damarlardaki tıkanıklıkların ve diğer sorunların teşhis edilmesini sağlar. Anjiyo uygulaması kasıkta, el bileğinde ve kol bölgesinde olan atardamarların girişinden yapılabilir. Bu işlem sonucunda kalpte, beyinde, gözlerde ve bacaklarda yaşanan sorunlar teşhis edilebilir. Hastanemizde ünite açılması ile birlikte bundan sonra koroner kalp hastalılarımızın teşhis ve tedavileri ilimizde gerçekleştirilebilecek , sevk oranları düşürülecektir. Sağlık sunumunun yerinde verilmesi hedefleri doğrultusunda ,ilerleyen dönemlerde hastanemizde bir çok alanda yeni hizmetin vermesi planlanmakta ve bu alanlarda hazırlıklar devam etmektedir.

• ynjetrs
  • hbfdb