Dünya Anestezi Günü (16 Ekim)
17 Ekim 2022

Modern anestezinin başlangıç tarihi olarak kabul edilen, 16 Ekim 1846 yılında yapılan ilk başarılı genel anestezi uygulaması sonrası bu tarih Dünya Anestezi Günü olarak kutlanmaktadır.

Anestezi sözcük kökeni olarak duyarsızlaştırma, hissizlik demektir. Anestezinin tıp bilimi içerisinde yeri çok geniş ve multidisiplinerdir.

Anestezi öncesi hastaların fizik ve psikolojik durumunun değerlendirilmesi, hastanın farmakolojik durumunun değerlendirilmesi, anestezi riskinin belirlenmesi, anestezi yöntem ve ilaçların kararlaştırılması, sıvı ve gıda alınmasının sınırlandırılması, premedikasyon (anestezi öncesi hazırlıklar) uygulamaları yapılır.

İlimiz Hastanelerinde En Modern Anestezi Uygulamaları Vatandaşımıza Sunulmaktadır

Yapılacak tıbbi işlem veya cerrahi girişim öncesinde hasta özelinde tercih edilecek en ideal anestezi yöntemi belirlenir. İlimiz hastanelerinde;

• Genel Anestezi Uygulamaları,
  • Lokal/ Bölgesel Anestezi Yöntemleri İnfiltrasyon ve Saha Blokları,
  • Rejional İntravenöz Anestezi (RİVA),
  • Periferik Bloklar,
  • Santral Bloklar Epidural ve Spinal Anestezi,
  • Epidural ve Spinal Anestezi Kombinasyonları,
  • Kaudal (Sakral Epidural) Anestezi,

uygulamaları, 13 Anestezi Uzman Doktoru ve 44 Anestezi Personeliyle başarı ile yürütülmektedir. Teknolojik gelişmelerin ve ilerlemelerin doğrultusunda, hasta güvenliği ve çalışan güvenliğini göz önünde bulundurarak  19 adet anestezi cihazı, 80 adet solunum cihazı ile son teknoloji anestezi ekipmanlarını tedarik ederek vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz.

Dünya Anestezi Günü Kutlu Olsun

ANESTEZİ2022.jpg