Çavdır, Söğüt ASM' de Fiziksel Aktivitenin Önemi, OBEZİTE, Diyabet ve Sağlıklı Beslenme Konularında Bilgilendirme Yapıldı.
11 Kasım 2022

Çavdır, Söğüt Aile Sağlığı Merkezinde vatandaş ve öğrencilere yönelik yapılan etkinlikte fiziksel aktivitenin öneminin vurgulanması için egzersiz, OBEZİTE ve neden olduğu hastalıklar, sağlıklı beslenme farkındalığı için yağ analizi, diyabet nedir, diyabette farkındalık için şeker ölçümü, aşırı tuz tüketiminin zararları farkındalığı için tansiyon ölçümü, kanserde erken tanı için smear alımı ve mamografi çekimi yapılmıştır. Ayrıca KOAH, tüm dünyada önemli bir halk sağlığı sorunu olmasına karşın, kamuoyu tarafından yeterince bilinmeyen bir hastalık olmasından dolayı sigara ve zararlarından bahsedilmiştir. Etkinliğe Halk Sağlığı Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Ayla KILIÇ, Çavdır İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Dilara GENÇ DEMİRAĞ, Hastane Müdürü Duygu ÇAKIR ve personel katılmıştır.

çavdır- söğüt etkinlik (1).jpg

çavdır- söğüt etkinlik (2).jpg