Akılcı Laboratuvar Kullanımı Projesi Kapsamında Toplantı Düzenlendi
05 Eylül 2023

Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan Akılcı Laboratuvar Kullanımı Projesi kapsamında, Müdürlüğümüze bağlı hastanelerin  laboratuvarında etkin hizmet sunulmasına rehberlik etmesi amacıyla toplantı gerçekleştirilmiştir.  Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Musa Murat ERK başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Alper TEKER, Burdur Devlet Hastanesi, Bucak Devlet Hastanesi ve Gölhisar Devlet Hastanesi’nde görev yapan Biyokimya Uzmanı,  Mikrobiyoloji Uzmanı, Patoloji Uzmanı Hekimlerimiz katılım sağlamıştır. Toplantıda hastalarımıza daha iyi sağlık hizmeti sunumu verilebilmesi amacıyla;  sağlık hizmet sunucularında hastaya doğru tanı konulmasını sağlamak, test sonuçlarının klinik yararlılığını arttırmak, tetkik sonuçlarını standardize etmek, gereksiz test istemini önlemek, klinisyen ile tıbbi laboratuvar uzmanı arasında iletişim, teknik danışmanlık ve bilgi alışverişini sağlamak, klinik karar sürecinin kolaylaştırılması, hasta güvenliğinin korunması, kalite ve verimliliğin arttırılması hususları değerlendirilmiştir.