Dünya Gıda Günü (16 Ekim)
16 Ekim 2025

Her yıl 16 Ekim'de kutlanan ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından ilan edilen Dünya Gıda Günü'nün önemini hatırladığımız bugün de dünya genelinde gıda güvenliğine, açlığın ortadan kaldırılmasına ve sağlıklı beslenmeye dikkat çekmek için önemli bir fırsattır.

Dünya Gıda Günü, sadece gıdanın değerine dikkat çekmez, aynı zamanda küresel çapta yaşanan gıda krizi ve israf gibi derin sorunlara odaklanmamızı sağlar. Milyonlarca insan yatağa aç girerken, önemli miktarda gıda maalesef çöpe gitmektedir.

Bu önemli günde odaklanmamız gerekenler mevzular ise;

•      Açlıkla Mücadele: Herkesin yeterli, güvenli ve besleyici gıdaya erişim hakkının olduğunu vurgulamak,

•      Sürdürülebilir Tarım: Çevreye duyarlı, iklim krizine dirençli ve üreticileri destekleyen sistemlere geçişin önemini anlamak,

•      Gıda İsrafını Önleme: Tüketim alışkanlıklarımızı gözden geçirerek, gıdanın tarladan sofraya olan yolculuğunda kaybolmasını ve israf edilmesini en aza indirmek,

•      Sağlıklı Beslenme: Toplumları yanlış beslenme ve obezite gibi sorunlara karşı bilinçlendirmektir.

Unutmayalım ki, Dünya Gıda Günü sadece bir kutlama değil, bir eylem çağrısıdır. Gıda tercihlerimiz, küçük adımlarımız ve bilinçli tüketimimiz, küresel gıda sisteminin geleceğini şekillendirme gücüne sahibiz.

"Eylemlerimiz Geleceğimizdir" felsefesiyle, daha sürdürülebilir bir dünya ve herkes için güvenli gıda hedefine ulaşmak adına hepimiz sorumluluk almalıyız.

DÜNYAGIDAGÜNÜ16EKİM